De gite La Roseraie ligt in Fraire, temidden de Valleien van het Levend Water, tussen Samber en Maas. Het gebied biedt met zijn talrijke bossen, waterlopen en open velden een aangename sfeer van de Ardennen.
Het feestleven van Fraire wordt grotendeels geregeld door vier jaarlijkse feesten, waarvan de militaire processie Saint-Ghislain de belangrijkste is. Deze vindt elk jaar in juli plaats.
In 2005 kreeg Fraire het trofee "Kwaliteitsdorp" voor de inspanningen die geleverd werden teneinde de historische waarde van het dorp te bewaren en verbeteren.
U kan in en rond het dorp genieten van wandelingen doorheen de velden en bossen, mountenbike parcours, visvijvers, paardrijden, petanque en nog vele andere. Verder kan u in de streek een bezoek brengen aan de vele historische plaatsen zoals citadellen, kastelen, Romeinse bruggen... En voor de waterliefhebbers zijn op een steenworp ook de 'Lacs de l'eau d'Heure', waar u kan zeilen, jetskieŽn en zwemmen in de grootste meren van BelgiŽ. Naast de meren kan u eveneens zwemmen in een overdekt zwembad met sauna, turks stoombad en bubbelbad.